Skip to Main Content

Enterprise Manager

Announcement

For appeals, questions and feedback, please email oracle-forums_moderators_us@oracle.com

OEM agent install fails

Tom Lester-OracleJul 8 2014 — edited Jul 10 2014

Hi all -

I'm having an issue with a dozen or so hosts.  I have a silent install that I have used to deploy to a couple thousand hosts with no problem.  Now...  I'm having trouble with these hosts.  I thought it was this:  MOS 1457347.1  and it might still be.  But, their resolution didn't help.   A couple of things to note... these are all hosts that have Oracle DB's already running on them.  Also..  there is not a /usr/lib/oracle directory.  When I try to run an emctl agent status after this runs, I get:


/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/bin/emctl: line 457: /usr/lib/oracle/agent/core/12.1.0.3.0/perl/bin/perl: No such file or directory. 

When I try to run the solution in MOS 1457347.1, I get the same error for java (not found under /usr/lib/oracle/...).

It really feels like it has something to do with the oraInv.loc or something.  There is already an oraInventory in /u01/app/oraInventory.  I changed the permissions to 777 on this directory (not recursive) and that didn't help.  There IS a /etc/oraInst.loc file owned by root and 644. 

[root@XXXXXXX tmp]# cat /etc/oraInst.loc

inventory_loc=/u01/app/oraInventory

inst_group=oinstall

Any clues?  Any help is very appreciated.

-Tom

Unpacking software....

Archive:  em12c_agent.Linux.64.zip

  inflating: unzip                  

  inflating: agentDeploy.sh         

  inflating: agentimage.properties  

  inflating: agent.rsp              

extracting: agentcoreimage.zip     

extracting: 12.1.0.3.0_PluginsOneoffs_226.zip 

Validating the OMS_HOST & EM_UPLOAD_PORT

Executing command : /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/jdk/bin/java -classpath /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/jlib/agentInstaller.jar:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/jlib/OraInstaller.jar oracle.sysman.agent.installer.AgentInstaller /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0 /tmp/oem_agent_tmp.114312 /home/oemagent/agent_inst -prereq

Inventory Location: /home/oemagent/agent_inst/oraInventory pointed by inventory pointer location: /home/oemagent/agent_inst/oraInst.loc does not exist.

Validating oms host & port with url: http://XXXXX.XXXXXX.net:4900/empbs/genwallet

Validating oms host & port with url: https://XXXXX.XXXXXX.net:4900/empbs/genwallet

Return status:3-oms https port is passed

Unzipping the agentcoreimage.zip to /home/oemagent/agent_inst ....

12.1.0.3.0_PluginsOneoffs_226.zip

Executing command : /tmp/oem_agent_tmp.114312/unzip -o /tmp/oem_agent_tmp.114312/12.1.0.3.0_PluginsOneoffs_226.zip -d /home/oemagent/agent_inst

Executing command : /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/jdk/bin/java -classpath /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/jlib/OraInstaller.jar:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/jlib/xmlparserv2.jar:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/jlib/srvm.jar:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/jlib/emCfg.jar:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/jlib/agentInstaller.jar:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/jlib/share.jar oracle.sysman.agent.installer.AgentInstaller /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0 /tmp/oem_agent_tmp.114312 /home/oemagent/agent_inst /home/oemagent/agent_inst/agent_inst AGENT_BASE_DIR=/home/oemagent/agent_inst

Cloning the agent home...

Executing command: /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/bin/runInstaller -debug   -ignoreSysPrereqs -clone -forceClone -silent -waitForCompletion -nowait ORACLE_HOME=/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0   AGENT_BASE_DIR=/home/oemagent/agent_inst AGENT_BASE_DIR=/home/oemagent/agent_inst OMS_HOST=oms.tee.taleocloud.net AGENT_REGISTRATION_PASSWORD=p4aSa_s5 EM_UPLOAD_PORT=4900 AGENT_PORT=3872 b_startAgent=true -noconfig  ORACLE_HOME_NAME=agent12c1 -invPtrLoc /home/oemagent/agent_inst/oraInst.loc -force b_noUpgrade=true

Clone Action Logs Location:/home/oemagent/agent_inst/oraInventory/logs/cloneActions<timestamp>.log

Cloning of agent home completed successfully

Attaching sbin home...

Executing command: /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/bin/runInstaller -debug   -ignoreSysPrereqs -attachHome -waitForCompletion -nowait ORACLE_HOME=/home/oemagent/agent_inst/sbin ORACLE_HOME_NAME=sbin12c1 -invPtrLoc /home/oemagent/agent_inst/oraInst.loc -force

Attach Home Logs Location:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/cfgtoollogs/agentDeploy/AttachHome<timestamp>.log

Attach home for sbin home completed successfully.

Updating home dependencies...

Executing command: /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oui/bin/runInstaller -debug   -ignoreSysPrereqs -updateHomeDeps -waitForCompletion HOME_DEPENDENCY_LIST={/home/oemagent/agent_inst/sbin:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0} -invPtrLoc /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/oraInst.loc -force

Update Home Dependencies Location:/home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/cfgtoollogs/agentDeploy/UpdateHomeDeps<timestamp>.log

ERROR: Update home dependency failed.

Note:  This file doesn't exist:  /home/oemagent/agent_inst/core/12.1.0.3.0/cfgtoollogs/agentDeploy/UpdateHomeDeps<timestamp>.log

Comments
Locked Post
New comments cannot be posted to this locked post.
Post Details
Locked on Aug 7 2014
Added on Jul 8 2014
18 comments
7,459 views