Skip to Main Content

MySQL Router Bootstrap Configuration on Windows 10 64bit fails not identifying Cluster Metadata

User_73TNTJul 22 2020 — edited Jul 25 2020

I am trying to configure MySQL Router on Windows 10 64 Bits, for  monitoring an InnoDB Cluster 8.0.19 that is running on 3 Linux VMs.  But when configuring the Windows MySQL Router, I receive the following error:

Beginning configuration step: Creating MySQL Router configuration files

An Error occurred: Error: Expected the metadata server to contain configuration for one cluster, found none.

See https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/mysql-innodb-cluster-creating.html about how to create a cluster.

Ended configuration step: Creating MySQL Router configuration files

My Testing environment for InnoDB Cluster is on 3 Linux VMs.  Here is the Status Result on the Cluster.

MySQL  vm-mysqlee2:3306 ssl  JS > cluster.status()

{

    "clusterName": "mysqlee_cluster",

    "defaultReplicaSet": {

        "name": "default",

        "primary": "vm-mysqlee2.ita.local:3306",

        "ssl": "REQUIRED",

        "status": "OK",

        "statusText": "Cluster is ONLINE and can tolerate up to ONE failure.",

        "topology": {

            "vm-mysqlee1.ita.local:3306": {

                "address": "vm-mysqlee1.ita.local:3306",

                "mode": "R/O",

                "readReplicas": {},

                "replicationLag": null,

                "role": "HA",

                "status": "ONLINE",

                "version": "8.0.19"

            },

            "vm-mysqlee2.ita.local:3306": {

                "address": "vm-mysqlee2.ita.local:3306",

                "mode": "R/W",

                "readReplicas": {},

                "replicationLag": null,

                "role": "HA",

                "status": "ONLINE",

                "version": "8.0.19"

            },

            "vm-mysqlee3.ita.local:3306": {

                "address": "vm-mysqlee3.ita.local:3306",

                "mode": "R/O",

                "readReplicas": {},

                "replicationLag": null,

                "role": "HA",

                "status": "ONLINE",

                "version": "8.0.19"

            }

        },

        "topologyMode": "Single-Primary"

    },

    "groupInformationSourceMember": "vm-mysqlee2.ita.local:3306"

}

I have disabled IPv6 on Linux and Windows Machines.  Someone have experienced this error with the Windows MySQL Router Configuration.?

Regards,

Comments
Post Details
Added on Jul 22 2020
6 comments
673 views