Skip to Main Content

Oracle Database Discussions

Announcement

For appeals, questions and feedback about Oracle Forums, please email oracle-forums-moderators_us@oracle.com. Technical questions should be asked in the appropriate category. Thank you!

rename partitions

RobeenMay 31 2017 — edited Jun 7 2017

Oracle Database 12c

Red Hat Linux 7

Hi,

I have a script to rename system generated partitions as shown below

declare

hv varchar2(9);

begin

for x in (select partition_name, high_value

from user_tab_partitions

where table_name = 'MOBILE_INOCS_CBP_DAILYPART' and partition_name not like 'PART_%')

loop

execute immediate 'select to_char('||x.high_value||'-1,''YYYYMMDD'') from dual' into hv;

dbms_output.put_line('alter table MOBILE_INOCS_CBP_DAILYPART rename partition '||x.partition_name

||' to PART_'||hv);

end loop;

end;

/

It is not renaming the partitions

SQL> select TABLE_OWNER,PARTITION_NAME,HIGH_VALUE from all_tab_partitions where table_name='MOBILE_INOCS_CBP_DAILYPART';

TABLE_OWNER

--------------------------------------------------------------------------------

PARTITION_NAME

--------------------------------------------------------------------------------

HIGH_VALUE

ARCHICOM

MOBILE_INOCS_CBP_REC_2016_213

TO_DATE(' 2016-01-01 00:00:00', 'SYYYY-MM-DD HH24:MI:SS', 'NLS_CALENDAR=GREGORIA

ARCHICOM

SYS_P536

TO_DATE(' 2017-05-21 00:00:00', 'SYYYY-MM-DD HH24:MI:SS', 'NLS_CALENDAR=GREGORIA

TABLE_OWNER

PARTITION_NAME

HIGH_VALUE

ARCHICOM

SYS_P537

TO_DATE(' 2017-05-22 00:00:00', 'SYYYY-MM-DD HH24:MI:SS', 'NLS_CALENDAR=GREGORIA

ARCHICOM

SYS_P538

TABLE_OWNER

PARTITION_NAME

HIGH_VALUE

TO_DATE(' 2017-05-24 00:00:00', 'SYYYY-MM-DD HH24:MI:SS', 'NLS_CALENDAR=GREGORIA

SQL>

Please advise.

Regards,

Joe

Comments
Locked Post
New comments cannot be posted to this locked post.
Post Details
Locked on Jul 5 2017
Added on May 31 2017
18 comments
820 views