Skip to Main Content

Oracle Database Discussions

Announcement

For appeals, questions and feedback about Oracle Forums, please email oracle-forums-moderators_us@oracle.com. Technical questions should be asked in the appropriate category. Thank you!

Can literals be subsituted with 'Bind' variables ? How?

Aditya Telidevara-OracleApr 25 2010 — edited Apr 25 2010
My customer had an upgrade from 7.7 to 8.1, they see following SQL's executed and their DBA reported that these queries were re-parsed by Oracle each time due to the usage of literals in the queries.
My question is can these literals can be subsituted with 'Bind' variables as siebel usually does so that 'Exact' optimizer mode will be utilized and avoid expensive calls at DB?

INSERT INTO SIEBEL.S_OM_TEMP(TXN_ID, TRGT_ROW_ID) (SELECT '1-5E6XD9' , T1.ROW_ID FROM SIEBEL.S_SRM_TASK_HIST T1 WHERE (T1.TGT_DELETE_TS <= TO_DATE(:B1,'MM/DD/YYYY HH24:MI:SS')))

1175 occurrence

INSERT INTO SIEBEL.S_OM_TEMP(TXN_ID, TRGT_ROW_ID) (SELECT '1-5E6XJG' , T1.ROW_ID FROM SIEBEL.S_SRM_REQUEST T1 WHERE (T1.STATUS IN (:B4,:B3,:B2) AND T1.TGT_DELETE_TS <= TO_DATE(:B1,'MM/DD/YYYY HH24:MI:SS')))

1155 occurrence

INSERT INTO SIEBEL.S_OM_TEMP(TXN_ID, TRGT_ROW_ID) (SELECT '1-5E6XFH' , T1.ROW_ID FROM SIEBEL.S_SRM_REQUEST T1 WHERE (T1.STATUS IN ( :B2 ) AND T1.EXPIRATION_DT < TO_DATE(:B1,'MM/DD/YYYY HH24:MI:SS')))

1183 occurrence

BEGIN INSERT INTO SIEBEL.S_OM_TEMP(TXN_ID, TRGT_ROW_ID) (SELECT '1-5E6XII' , T1.ROW_ID FROM SIEBEL.S_SRM_TASK_HIST T1 WHERE (T1.TGT_DELETE_TS <= TO_DATE(:1,'MM/DD/YYYY HH24:MI:SS'))); DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_TASK_HIST WHERE ROW_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :2); DELETE FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :3; END;

1236 occurrence

BEGIN INSERT INTO SIEBEL.S_OM_TEMP(TXN_ID, TRGT_ROW_ID) (SELECT '1-5E6UEX' , T1.ROW_ID FROM SIEBEL.S_SRM_REQUEST T1 WHERE (T1.STATUS IN (:1,:2,:3) AND T1.TGT_DELETE_TS <= TO_DATE(:4,'MM/DD/YYYY HH24:MI:SS'))); DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_REQUEST WHERE ROW_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :5); DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_DATA WHERE PAR_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :6) ; DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_REQ_PARAM WHERE REQ_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :7) ; DELETE FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :8; END;

1187 occurrence

BEGIN INSERT INTO SIEBEL.S_OM_TEMP(TXN_ID, TRGT_ROW_ID) (SELECT '1-5E3NTU' , T1.ROW_ID FROM SIEBEL.S_SRM_REQUEST T1 WHERE (T1.STATUS IN ( :1 ) AND T1.EXPIRATION_DT < TO_DATE(:2,'MM/DD/YYYY HH24:MI:SS'))); DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_REQUEST WHERE ROW_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :3); DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_DATA WHERE PAR_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :4) ; DELETE FROM SIEBEL.S_SRM_REQ_PARAM WHERE REQ_ID IN (SELECT TRGT_ROW_ID FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :5) ; DELETE FROM SIEBEL.S_OM_TEMP WHERE TXN_ID = :6; END;

1228 occurrence

Your help will be ery much appreciated.
Thank you,
Aditya
Comments
Locked Post
New comments cannot be posted to this locked post.
Post Details
Locked on May 23 2010
Added on Apr 25 2010
3 comments
1,586 views